Mat på Bokmässan, Lillemor rapporterar från ett urval av restauranger

Mat på Bokmässan, Lillemor rapporterar från ett urval av restauranger på och utanför Bokmässan.

Vi har nu under fyra dagar tassat runt som anonyma skuggor på Bokmässan, tillsammans med de andra fiktivafigurer som just denna mässa är så känd för. Ja, ja, författare och förlag och recensenter. Men vad vore böckerna utan oss; gestalterna?

Mat och dryck är ett av de största intressena för Torsten och mig. Alla andra rapporter från mässan handlar om böcker och människor, jag har valt att skriva om måltidsmöjligheterna. Mässan är slut för denna gång men till nästa år kommer jag att spara mina anteckningar.

I själva mässlokalen gick vi raskt förbi sorlet i Världens Kro och testade istället Estrad. Här fanns tre rätter att välja mellan och alla var mycket goda, det var även salladsbuffén. Man hämtade maten själv, lite kantinkänsla, men entrén gav restaurangkänsla och genom att alla betalar samma oavsett vilken rätt de sedan väljer gick det fort. En rätt var vegetarisk, en god äppelkaka med vaniljsås ingick som efterrätt och vin fanns som tillval. Bra priser. Det var något så när lugnt men en rekommendation är att komma senast 11.30 för sedan blev det snabbt långa köer.

 

På väg från mässan passerar man tre restauranger som ligger vägg i vägg, om man går mot Scandic Crown eller stationen. Gå förbi de två första och stanna vid den tredje: Trattoria da Pasquale. Torsten valde något så alldagligt som tagiatelle al salmone, dvs med lax, för 120 kr. Stora laxbitar i gräddig sås som smälte i munnen, fantastiskt gott. Själv ville jag ha något riktigt starkt och kocken gräddade en extrakryddad pizza Mexicana. Jag var lite tveksam för pizza är inte min favoriträtt men denna var också perfekt. Stark men utan att förlora övrig smak. da Pasquale är fullbokat när det är mässa så rådet är att boka bord så tidigt som möjligt.

Var det fullsatt? Fortsätt då mot Hotell Heden. Mysig stämning och mycket trevlig serveringspersonal. God mat och personlig service därtill. Här delar man gärna en huvudrätt så att det i stället blir en förrätt, t.ex. den enorma räksmörgåsen på grovbröd.

Scandic Crowns restaurang har tyvärr mindre rolig mat och trist miljö. Efterrätten var dock vackert arrangerad.

Det här inlägget postades i Mat och dryck. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *